Donnerstag, 18. Februar 2016

Turska zenska imena

Moderna ili tradicionalna imena - izbor je Vaš! ASIMA (ar) - koja čuva, štiti. AŠIDA (ar) - stroga, jaka, močna. ATA - vidi: Atifa i Atija. ATIJA (ar) - dar, poklon.


AZEMINA (ar) - pouzdana, sigurna, verna. AZIJADA - žensko vlastito ime. AZIRA (ar) - pomagačica, zaštitnica. Zahvaljujući višesorijskim sapunicama, imena turskih žena osvojila su post-sovjetski prostor.


Mnogi ljubitelji serije melodramatskog žanra počeli su da izaberu popularna prelepa imena turskih za devojke. Koliko se pojavilo tokom protekle decenije Roxalan ili Hürrem, Fatmagül , Feride ne znaju . Ova institucija objavila je po 1najčešće davanih imena ženskoj i muškoj djeci u FBiH prošle godine, a prema njihovim podacima ime Amina dobilo je 2djevojčica. Kod dječaka, roditelji su se lani . Turska imena su na naše područje došla u 14. Pročitajte u nastavku popularnih ženskih imena diljem svijeta.


Kako je narod prelazio na Islam, tako su ova imena postajala sve češća kod nas. Jedna zanimljiva činjenica je da Turci iz poštovanja prema Božijem poslaniku ne daju ime Muhammed nego . Na ovoj stranici možete pronaći muška i ženska arapska imena razvrstana . Aktuelno emitovanje turskih serija na našim prostorima dovelo je do sve učestalijeg nadijevanja imena po likovima iz omiljenih serija, a na značaju su posebno dobila turska muška imena zbog turskih glumaca koji, kako kažu, osvajaju sva ženska srca. U ovom tekstu donosimo neke zanimljive činjenice vezano za . ABDIJA - vidi: Abdullah ABDULADL (ar) - rob Pravednog. Neka od najlepših ženskih imena su arapskog porekla. Zeynep, Arapski naziv potječe od biljaka Zaynab ime.


Elza, Bog je položio prisegu. Elsa, Bog je položio prisegu. Koja su Vam najljepša imena za djevojčice i za dječake? Dakle, moram sada da se bacim na odabir najdražih ženskih imena :). Iako ne postoje isključivo muslimanska imena (jedino je bitno lijepo značenje), velika većina bosanskih imena dolazi iz arapskog, turskog i perzijskog jezika i bitan je faktor u osjećaju identiteta kod Bosanaca islamske vjeroispovjesti.


Federaciji: Ahmed je sa prvog mjesta pao na treće i prijestolje ustupio Darisu. A Amar je kao i prošle godine na drugom . Zenska imena AALIYAH: Feminine form of Arabic Aali, meaning the high, exalted one. AAMINA: Arabic name meaning safe. ABIDA: Variant of Arabic Abidah, mean.


Pronađite značenje imena za vašu djecu ili pronađite savršeno ime za vašu novorođenu bebu. Ukoliko volite kratka imena i želite da date jedno takvo svom dečaku ili devojčici, saznajte poreklo i značenja najlepših. A ABADIN - vidi: Abidin ABAS, ABAZ (ar) - lav, veoma namršten.


MUŠKA MUSLIMANSKA IMENA.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts