Freitag, 11. November 2016

Pancarlı karnabahar turşusu

Kavanoz kapaklarınızı içine lezzet sığdırmak için açın. Rengiyle, tadıyla gönlünüzü çalacak pancarlı karnabahar turşusunu kurun. Kış mevsiminin sonlarını yaşadığımız şu günlerde, karnabaharlar tezgahlardan kalkmadan, şöyle renkli, mis gibi bir pancarlı karnabahar turşusu yaptım.


Tıpkı kışa girmeden, yaz sebzeleriyle hazırlanan turşular gibi bu da yaza veya bahara hazırlık turşusu gibi oldu. Ev yapımı turşuların çok sağlıklı olduğu .

Kavanozun kapağını bu sefer bu çok bilinmeyen ama her mevsim bayıla bayıla yiyebileceğiniz özel turşu tarifi için açın. Porsiyon: Büyük Kavanoz. Hazırlama Süresi: dk. Diri diri, suyu da kendi gibi şahane lezzetli, görseli mükemmel bir pancarlı karnabahar turşusu tarifine ne dersiniz?


Ben mutlaka deneyin derim, müthiş bir lezzeti var ayrıca aşırı yararlı pancar ile yapıldığı için bol bol yapın. Rengini ve tadını alabilmesi için pancarla birlikte yapılıyor. Karnabahar turşusunu ilk kez eşimin teyzesinde yedik.


Hem çok orjinal hemde çok nefis bir turşu.

Sizlerle de paylaşmak istedim. PANCAR VE KARNABAHAR TURŞUSU Malzemeler: (kg.lık cam turşu kabı için) kg kırmızı pancar tane . Mevsimin sofralarımıza sunduğu iki güzel sebzenin birlikteğiyle tanıştıracağız sizi bu kez. Cahide Sultan tarafından yazılan gönderiler.


Kırmızı lahana ve maydanoz ince ince doğranır. Genişçe bir kabın içerisinde karnabahar ,lahana ve maydan. En sevdiğim baharat ve taze otlarla lezzetlendirdiğim probiyotik (fermente) turşuları , genelde tuz miktarını da az tutarak küçük kavanozlarda hazırladığım için. Probiyotik karnabahar ve brokoli turşusunu da sizlere ilk tanıştıranlardan biri olmak benim için ayrıca çok keyifli. Pancar turşusu tarifimi buradan okuyun.


Merhabalar Sevgili Dostlar,. Uzun zaman olmuştu sizlerle turşu tarifi paylaşmayalı. Son dönemde en çok denenen ve sevilen tariflerimden biri olan lahana turşusundan sonra kış ayına yakışan karnabahar turşusunu paylaşmasam olmazdı. Bu turşu da diğer tarifimde olduğu gibi hızlıca olgunlaşıyor. Geçtiğimiz aylarda bir . Kaynar suya atılıp, 1-dk.


Kabuğu soyulup istediğimiz şekilde doğranır.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts