Dienstag, 17. November 2015

Hrvatska muška imena

Tako možemo reći da ovisno o porijeklu i vremenskom razdoblju postoji podjela hrvatskih osobnih imena na : . Ako ste u potrazi za najljepšim imenom za svojeg budućeg sina, Sretnodijete. Andelko Andel Andelin Andelo grc. Zrinko Zrinislav prema Zrin, grad iz hrvatske povijesti. Pronađite značenje imena za vašu djecu ili pronađite savršeno ime za vašu novorođenu bebu.


Dobrodošli na kategoriju za najljepša hrvatska imena. Potrudili smo se da skupimo što više imena i podijelimo ih po spolu (muška i ženska) i početnim slovima radi lakšeg pregledanja. Baza imena koja se ovdje nalazi namjenjena je kao pomoć roditeljima pri smišljanju imena za djecu. Izaberite slovo ispod: Muška imena : A . U 70-im godinama prošlog stoljeća najviše se djece odazivalo na Mario, . Svako prezime, odnosno, žensko i muško osobno ime prestavljeno je na zasebnoj internetskoj stranici.


Među ženskim imenima ne jenjava popularnost Eme i Lane, međutim najpopularnije žensko ime ove godine je Lucija. Pogledajte njihova značenja, kao i spisak još deset drugih imena koja su zastupljena u ovoj zemlji i regionu. Istražili smo koja su imena mame i tate najviše davali svojim bebama rođenima u našoj zemlji u godini na izmaku. MINISTARSTVO uprave objavilo je koja su imena roditelji najviše davali svojoj djeci prošle godine. Leopold uvršteno je među 5najčešćih hrvatskih imena , no ako pogledamo njegovu rasprostranjenost - najviše muških s tim imenom ima u Zagrebu i okolici, a tu ih živi stotinjak.


Prema portalu imehrvatsko. Dakle, nije da ih nema, no najčešće su ta imena davali bebama rođenima oko devedesetih . Nakon Luke, najpopularnija muška imena bila su redom Davi Ivan, . Saznajte koja su najbolja imena za bebe ove godine. Bilo da su tradicionalna ili moderna, pogledajte ideje za popularna imena za bebe sada. Vjerujemo da će svaki ljubitelj i poštovatelj povijesti, mitologije, starih priča, hrvatskog jezika i narodnih običaja ovdje pronaći neko ime za svoje male potomke! Krapinsko-zagorska županija.


Hrvatska imena za dječake. Ime županije, Godina rođenja, Najčešća muška imena , Najčešća ženska imena. Ako se bira ime prema katoličkom kalendaru obično se gleda koje je ime upisano na planirani dan rođenja djeteta, te desetak dana ispred i iza, međutim, imena iz kalendara . Zadnjih godina vidi se porast kratkih, zvučnih imena , a što su kraća i originalnija tim bolje. TOP imena koja su lani roditelji birali za svoju djecu.


Značenje hrvatskih imena. Mnoga su tradicionalna imena ušla u život upravo štovanjem kršćanskih svetaca ili svetica, napose mučenika. Provjerite što znači ime vašeg djeteta.


To je duboka kršćanska tradicija i jedna od značajki naše hrvatske ukorijenjenosti u europsku kršćansku kulturu. U Češkoj se koristi kao muško i žensko ime, a u .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts